Saturday, 9 December 2017

Kisah Seram Hantu Jerangkung


Pada  suatu hari sepasang suami isteri bersama anaknya ingin bercuti di cherating. Apabila mereka sudah siap sedia untuk pergi ke cherating , mereka pun bertolak. Mereka bertolak tepat 8.30 mlm. Apabila mereka melalui terowong lebuhraya karak anak mereka yang baru umur 17 bulan itu mula menangis. Anaknya menangis sekuat hati.

Apabila mereka melepasi pekan karak tiba-tiba kereta mereka rosak. Si suami pun alihkan kereta tersebut ketepi jalan. Si suami cuba membaikinya tapi tidak berjaya.
Si suami berkata kepada si isteri yang dia ingin ke pekan karak. Tetapi si isteri melarang dia berbuat demikian. Si suami berkata kalau kamu takut pasang lah kaset  al qur'an.

Si suami pun mula berjalan. Setelah berjalan si suami berasa sangat letih dia pun duduk di bawah sebatang pokok yang besar dan agak seram. Semasa si suami sedang berehat ada sebuah kereta yang dipandu oleh 4 oang pelajar kolej memandu dengan laju. Di dalam fikiran si suami berkata "haaa ni mesti nampak hantu ni". Si suami pun teruskan perjalanan  apabila dia menghampiri pekan karak dia nampak sebuah lori yang memandu dengan laju orang yang memandu lori itu menjerit kepada si suami "dei tengok belakang dei". Si suami pun dengan berasa tidak senang hati dia toleh kebelakang  dan telah nampak sesuatu yang agak mengerikan dia telah nampak mahluk halus yang bernam jerangkung.

Si suami cuba  melarikan diri tapi dia tidak berjaya. Jerangkung itu telah menangkap si suami. Si isteri tidak mengetahui yang suami nya telah di tangkap oleh jerangkung. Si isteri berasa sangat risau dan takut. Dia pun memainkan kaset al qur'an itu. Setelah saja si isteri memainkan kaset tersebut tiba-tiba kasetnya terpadam. Bayi yang asyik menangis itu pun tiba-tiba tersenyap. Si isteri berasa sangat pelik 2 minit selepas bayi itu dan kaset itu berhenti berbunyi jam menunjukkan pukul 3:00pgi.

Pada pukul 3:03 pagi si isteri terkejut apabila terdengar bunyi hentakkan di bumbung kereta. Pada pukul 3:04 polis peronda telah  tersempak dengan kereta itu. Seorang polis keluar dari pintu kiri dan mengacukan pistol ke pada kereta itu dan seorang lagi polis keluar dari pintu kanan. Polis yang keluar dari pintu kanan itu mengarahkan si isteri keluar dari kereta (PUAN SILA KELUAR DARI KENDERAAN DAN BERGERAK KEARAH KAMI, JANGAN TOLEH KEBELAKANG CEPAT SIKIT) TAPI SI ISTERI DEGIL DIA TOLEH JUGA KEBELAKANG. APABILA DIA TOLEH KEBELAKANG DIA TERNAMPAK SATU MAHLUK YANG BERNAMA JERANGKUNG SEDANG MENJAMAH SUAMI DIA. SI ISTERI PUN BERLARI  KEARAH POLIS DAN TERUS MASUK KEDALAM KERETA POLIS TERSEBUT DAN SEORANG POLIS TELAH MELEPASKAN DUA DAS TEMBAKAN KEARAH JERANGKUNG  DAN KEDUA-DUA POLIS ITU MASUK KEDALAM KERETANYA DAN TERUS KE PANGKALAN. PASAL JERANGKUNG TU TAKDE SESIAPA  PUN YANG TAHU APA JADI PADA MAHLUK ITU INILAH MITERI JERANGKUNG.

geng wokyoh