Thursday, 19 October 2017

Gadis Berusia 9 Tahun Meninggal Selepas Sepupu Seberat 147kg Duduk Diatasnya Sebagai Hukuman.

FLORIDA: Seorang gadis berusia sembilan tahun meninggal dunia pada hari Sabtu (14 Okt) selepas sepupunya yang mempunyai berat 325 paun (147kg) telah duduk diatasnya sebagai hukuman, lapor media AS.

Veronica Green Posey (gambar), 64, memberitahu pegawai polis dia duduk di atas Dericka Lindsay "terjadi diluar kawalan".

Dericka telah mengadu bahawa dia tidak dapat bernafas, dan disahkan mati di hospital. Pensacola News Journal melaporkan bahawa selepas berdiri, Posey menyedari bahawa gadis itu tidak bertindak balas.

Dia kemudian menelefon 911 dan melakukan CPR pada Dericka. Posey ditangkap dan didakwa dengan pembunuhan dan kekejaman terhadap seorang kanak-kanak.

Ibu bapa Dericka, Grace Joan Smith, 69, dan James Edmund Smith, 62, juga ditangkap dan didakwa atas kecuaian kanak-kanak kerana gagal melaporkan penderaan Posey.

Ibu Dericka dilaporkan memberitahu polis bahawa dia telah menjemput Posey pada petang Sabtu untuk membantu mendisiplinkan gadis itu. Posey didakwa memukul gadis itu dengan paip logam dan pembaris sebelum duduk di atasnya selama kira-kira 10 minit.

Selepas 10 minit, Dericka mengadu kesulitan bernafas, tetapi Posey tidak bangun selama dua minit lagi.

Kematian Dericka telah digambarkan oleh Jabatan Florida Kanak-kanak dan Keluarga sebagai "mengerikan". 

geng wokyoh