Saturday, 22 July 2017

Cara Download Video YouTube di Android dengan Cepat 2017


Siapa yang tidak kenal dengan lawan web youtube,salah satu laman video yang terbesar di dunia,Pada awal kemunculan youtube,hanya boleh di akses melalui desktop (Komputer ). Dengan peredaran zaman masa kini,youtube melakukan pelbagai perubahan setiap masa,dan youtube kini boleh di akses menggunakan smartphone.

Pasti ramai belum tahu,bagaimana untuk mendownload video dariYoutube di Android anda dengan mudah dan cepat.Mungkin anda mempunyai music video kesukaan,dengan mendownload,anda dapat menjimatkan penggunaan data.Dan dapat dimainkan bila-bila masa sahaja..

Berikut Cara2 mendownload video dari youtube

1 –Download APK TubeMate dan install ( Link )

2 –Buka aplikasi youtube anda,cari video yang hendak di download.Dan tekan pada bahagian share di bawah video.3 –Anda diberi pilihan selepas klik pada bahagian share,hanya perlu klik pada TubeMate4 –Anda diberi pilihan format dan kualiti video yang hendak di download,klik pada kualiti yang anda inginkan,klik pada bahagian download,video akan di download secara automatik5 –Tunggu video siap di download,buka galeri  anda dan play :D :DNote :Anda boleh download video terus melalui aplikasi tubemate tanpa membuka aplikasi youtube,hanya perlu search video yang di kehendaki, buka dan klik lambang download bewarna hijau di atas video.

geng wokyoh